Oblibometr sčítá jednotlivá bodová hodnocení a počítá z nich průměrnou známku. A to jak známku celkovou, tak v případě hodnotících kritérií také známku za jednotlivá kritéria. Například u restaurace se tak můžete dozvědět nejen celkový dojem zákazníků, ale také s čím jsou nejvíce nebo naopak nejméně, spokojeni.
Aby bylo hodnocení zveřejněno, musí splňovat následující kritéria
- Hodnocení musí být srozumitelné a obsahově hodnotné tak, aby z něj mohli čerpat ostatní uživatelé ZlatéStránky.cz
- Hodnocení nesmí obsahovat vulgární výrazy.
- Hodnocení nesmí propagovat vlastní služby či produkty (tedy, když si majitel napíše vlastní pozitivní hodnocení = vlastní reklama).
- Nesmí se jednat o SPAM – příspěvky generované s cílem zahltit Hodnocení a komentáře (např. nesmyslný popisek).
- Nesmí se jednat o komentář, který není relevantní k hodnocené firmě.
- Hodnocení nesmí obsahovat osobní údaje (telefony, e-maily, čísla kreditních karet, …).
- Hodnocení nesmí obsahovat negativní komentáře na sexuální orientaci, rasovou příslušnost, věk, pohlaví, náboženství.
- Hodnocení nesmí obsahovat propagaci drog, zbraní, dětské pornografie.
Proč se registrovat?
Registrovaný uživatel je oprávněn v průběhu času svá hodnocení změnit. V případě schválení 5 komentářů a hodnocení je registrovaný uživatel považován za důvěryhodný zdroj a jeho hodnocení jsou automaticky publikována.
Registrovaný uživatel/hodnotitel je oprávněn se zúčastňovat doprovodných soutěží a akcí pořádaných provozovatelem a partnery.
Nejlépe hodnocené firmy
Provozovatel publikuje žebříčky nejlépe hodnocených firem na základě různých kritérií:
Např. TOP 100 hodnocených hotelů v ČR, Nejlepší lékař, Nejoblíbenější restaurace apod.
Vedle těchto žebříčků, pokud získá firma alespoň 3 publikovaná hodnocení a její celkové bodové ohodnocení je nad 80 bodů, získává oprávnění označit svou provozovnu, obchod nebo kanceláře statusem SKVĚLÁ VOLBA.
Pokud její celkové bodové hodnocení dosahuje 90 a více bodů, získává oprávnění označit svou provozovnu, obchod nebo kanceláře statusem TOP PODNIK.